Siirry sisältöön
Uutinen 05.08.2024

Visit Finland kulkee vastuullisuuslähettiläs Annu Huotarin matkassa vuoden 2024 aikana

Kuva: Annu Huotari, Hawkhill

Annu Huotari (Hawkhill) kruunattiin Visit Finlandin kaikkien aikojen ensimmäiseksi vastuullisuuslähettilääksi vuoden 2023 lopussa. Visit Finland kulkee loppuvuoden 2024 kuluessa Annun matkassa ja tuottaa siitä lyhyiden dokumentaaristen videoiden sarjan, jota voi seurata Visit Finlandin suomalaisille matkailualueille ja -yrityksille suunnatuissa kanavissa.

Ensimmäinen vastuullisuuslähettiläs kruunattiin ilmastotoimet-teemalla. Annu on tehnyt uraauurtavaa työtä päästöjen vähentämiseksi, samalla yrityksensä liikevaihtoa kasvattaen.

Hawkhill tarjoaa korkeatasoisia vuokramökkejä ja kokoushuviloita Nuuksion kansallispuiston ympäristössä. Yritys on tehnyt tavoitteellisesti työtä ilmaston puolesta vuodesta 2018.

– Huomioimme ympäröivän luonnon kaikissa päätöksissämme, ja käytämme Hawkhillia välineenä ilmastonmuutoksen sekä luontokadon vastaisessa työssä. Järjestimme tänäkin kesänä yhteisöllisiä lupiininniittotalkoita, ja saimme hiljattain ennallistettua maillamme sijaitsevan suon hiilinieluksi. Yrityksemme hiilijalanjäljen olemme laskeneet vuodesta 2019 lähtien, luettelee Hawkhillin yrittäjä Annu Huotari.

Annu on paitsi osoittanut toiminnallaan, myös puhunut aktiivisesti ilmastotoimista eri tilaisuuksissa ja inspiroinut muita yrityksiä tarttumaan kehityskohtiin.

– Annu, olet toiminut esikuvana ja esimerkkinä koko Suomen matkailulle, kehittämällä aina vain uusia matkailutuotteita, jotka edistävät luonnon monimuotoisuutta ja vähentävät matkailun päästöjä, kiitti Visit Finlandin Liisa Kokkarinen kruunaustilaisuudessa.

Visit Finland kulkee loppuvuoden 2024 kuluessa Annun mukana eri paikoissa ja tilaisuuksissa seuraamassa hänen työtään ilmastovaikutusten vähentämiseksi osana kestävää liiketoimintaa. Jaamme parhaat palat matkasta kotimaisille matkailualueille ja -yrityksille Visit Finlandin digikanavissa vuoden 2024 kuluessa. Videot tuottaa Videolle-yhtiö.

Seuraamalla Visit Finlandin kanavia pysyt matkassa mukana:

Katso myös Hawkhillin Instagramissa 100 x vastuullisuusvinkkiä, joissa yritys jakaa vuoden 2024 kuluessa erilaisia pieniä ja isoja konkreettisia vastuullisuustekoja.